Forklift Ehliyeti Nasıl alınır?

Forklift Ehliyeti Nasıl alınır?

Forklift Ehliyeti olmadan forklift kullanmak hem yasak hemde iş sağlığı ve iş güvenliği açısından son derece tehlikelidir.

Forklift tipi iş makinasını kullanıcılarının o makinayı kullanma ile ilgili eğitim aldıklarını MEB onaylı Operatörlük Belgesi ile tescil etmesi gerekmektedir. Kapalı alanlarda, şantiye içerisinde, depo içerisinde, fabrika içerisinde forklift kullanacak ise sadece Forklift Operatörlük Belgesi olması yeterlidir. Forklift ile karayoluna, trafiğe çıkacak ise o zaman Forklift Belgesini ehliyete işletip G Sınıfı Forklift Ehliyeti alması zorunludur.

Forklift Ehliyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlar tarafından verilebilir.

Forklift Ehliyeti alabilmek için;
1- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlar Kanununa tabi bir kursa kayıt olması gerekli;
2- Forklift Ehliyeti alacak kişinin forklift ile belirlenen yükleri kaldırması  belirli bir yere taşıması, indirmesi ve istifleme işlemlerini kendi başına yapabilmesi gerekmektedir.
3- Forklift Ehliyeti alacak kişi Milli Eğitim tarafından yapılan teorik sınavdan en az 70 ve uygulamalı sından ise başarılı olmalıdır.

Yapım, yıkım ve depolama işleri başta olmak üzere pek çok alanda hizmet veren iş makinalarını kullanmak için İş Makinası Ehliyetine ihtiyaç vardır. İş makinası Ehliyeti oladan bu makinaları kullanmak son derece tehlikeli ve yasaktır. Denetim esnasında veya herhangi bir kaza anında Forklift kullanıcılarına sorulacak ilk belge Forklift Operatörlük Belgesi, Forklift Ehliyeti olacaktır. Denetim esnasında bu belge gösterilmez ise çok ağır cezalar ödemek zorunda kalınabilir.

Forklift Ehliyeti, Forklift Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.
Vinç Ehliyeti, Vinç Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Beko Loder Ehliyeti, Beko Loder Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Ekskavatör Ehliyeti, Ekskavatör Opertörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Loder Ehliyeti, Loder Oıperatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Silindir Ehliyeti, Silindir Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Kule Vinç Ehliyeti, Kule Vinç operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Tavan Vinci Ehliyeti, Tavan Vinci Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

Zemin Delgi Ehliyeti, Zemin Delgi Operatörlük Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar.

1.      Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş 
2.      Vesikalık Fotoğraf; 5 adet Fotoğraf 
3.      Öğrenim Belgesi Aslıveya Noter TastikliBelgesi ;Öğrenim Şartı: En az ilköğretim okulu mezunu (1997 yılından önce mezun olanların ilkokul mezunu) olmak,
4.      Sağlık Raporu; Sağlık Şartları: Operatörlük yapmasında engel olmadığına dair sağlık raporu "İş Makinası Kullanma Yetki Belgesi Alabilir", "G sınıfı sürücü olur" ibaresi yazacak, (Aile hekimlerinden ücretsiz olarak veya İstanbul il sınırları içindeki özel ve devlet hastane veya polikliniklerinden ücretli temin edilebilir)
5.      Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: Adli sicil kaydının bulunmadığına dair; Adli Sicil Belgesi. (E-Devlet şifresi var ise internetten alınan döküm geçerlidir.)

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top