Forklift Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Forklift Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Forklift Ehliyeti; forkliftler ile kaldırma, yükleme ve istifleme gibi işlemleri yapacak forklift kullanan kişilerin almakta zorunlu olduğu bir belgedir. Forklift Ehliyetikarayolunda trafikte çalışan makineler için çok ama çok önemlidir. Forklift kullanıcısı karayolunda trafiğe çıkmayacaksa Forklift Ehliyeti yerine Kaldırma Yükleme İstifleme (Forklift) Operatörlük Belgesi alması yeterlidir.

Forkliftler kullanım yerlerine göre, ağırlığına ve yakıt türüne göre sınıflandırılır. Forklift Ehliyeti olmadan Kaldırma Yükleme ve İStifleme aracı olan Forklift çeşitlerinden hiçbiri kullanılmaz. Kullanılması yasaktır.

Forklift Operatörü Kime Denir?

Kaldırma Yükleme İ;stifleme (Forklift) tipi iş makinalarını belirli bir süre içerisinde kullanarak, yükleme, boşaltma ve istifleme işlemlerini iş güvenliği çerçevesinde ekonomik pratik ve hızlı yapabilen, günlük bakım ve onarımı yapabilecek seviyeye erişmiş kişilere forklift operatörü denilir.  
 

Forklift Ehliyeti almak için; ilk önce Uzmanlar Operatörlük Kursu gibi Milli Eğitim Banakanlığından Forklift Ehliyeti vermeye onaylı bir kursa müracaat edilmeli.

Forklift Ehliyeti almak için İşlem basamakları 

 

1- Forklift Ehliyeti almak için hazırlanması gereken evrakların hazırlanması

TC Kimlik Nolu Kimlik Fotokopisi

Sabıka Kaydı

Öğrenim Belgesi

Sağlık Raporu

Vesiklaık Fotoğraf (Detaylı bilgi için tıklayın)

 

2-Forklift Ehliyeti için Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Uzmanlar Operatörlük Kursuna Kayıt olunması.

 

3-Forklift Ehliyeti için Teorik ve Uygulamalı Eğitimlere katılmak

 

4-Forklift Ehliyeti için

  • İş Organizasyonu,

  • İş Öncesi Hazırlık,

  • Motor -Elektrik

  • Kaldırma Yükleme  konularını kapsayan 40 sorudan oluşanTeorik sınava girmek ve Teorik sınavdan en az 70 almak.

 

5- Forklift Ehliyeti için 2 Ton Kapasiteli İçten Yanmalı motora sahip forklift ile 4 adet paleti 2mt yükseklikteki platforma koymak. 3 mt aralığındaki 5 adet koninin etrafında sekiz çizmek gibi işlemleri doğru hatasız İş Güvenliği kuralları çerçevesinde yapmak ve sonuçta BAŞARILI olmak.

 

6-Forklift Ehliyeti almak için; 1 hafta 10 gün içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı Kaldırma Yükleme İstifleme (Forklift) Operatörlük Belgesi ve kursumuzdan alacağınız ilgili diğer evraklar ile Emineyet Genel Müdürlüğü e randevu sisteminden randevu almanız ve G Sınıfı Ehliyet harcını yatırmanı ve oradaki yönergeleri uygulamanız. 

Forklift KursuVinç KursuKule Vinç Kursu, Tavan Vinci KursuSilindirBeko LoderLoder,EkskavatörZemin Delgi Operatörlük Kursu,  İş Makinası Ehliyet Kursu Operatörlük BelgesiOperatörlük Eğitimi  ve G Sınıfı Ehliyet  (G Sınıfı Sürücü Belgesi), G Ehliyeti, İş Makinası Ehliyeti Nasıl Alınıriş makinaları ehliyeti, forklift ehliyeti sorularıForklift EhliyetiManlift EhliyetiManitu EhliyetiTelehandler EhliyetiMakaslı Platform Belgesi, Makaslı Platform EhliyetiDikey Platform EhliyetiEklemli Platform EhliyetiSepetli Platform EhliyetiYük Asansörü Kullanım BelgesiOperatörlük Belgesi Nasıl AlınırOperatörlük Belgesi İşlemleriOperatörlük Belgesi Yönetmeliği

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top