İş Makinası Operatör Eğitimi

İş Makinası Operatör Eğitimi

Merhaba;

Sektörde İş Makinasını sevk ve idare eden kişi olarak tanımlanan Operatör kelimesinin birçok tanımı yapılabilir. Çok kapsamlı bir tanım yapmak gerekirse. Operatör;

  • Ruhsal ve bedensel açıdan sağlam,
  • Kullandığı makinenin teknik özelliklerini bilen,
  • Çalışma esnasında meydana gelebilecek tehlikelere karşı eğitilmiş,
  • Makinasını daima bakımlı ve faal tutan,
  • İş Makinasının çalışma öncesi ve sonrası kontrol bakım ve ayarlarını yapabilen,
  • Kullandığı makine tipi ile ilgili eğitimi almış nitelikli kişiye Operatör denilmelidir.

Yukarıda yapmış olduğumuz tanımın yanında operatör yapmış olduğu işi, pratik, hızlı ve ekonomik yapan ama bunların içlerinde en önemlisi İş Güvenliği kurallarına dikkat eden kimse olmalıdır.

İş Güvenliği kurallarına uymayan bir operatör ilk önce; Meydana gelebilecek bir kaza sonucu oluşacak yaralanma ile kendisine sonra çevresinde çalışan iş arkadaşlarına, iş verene, ailesine ve vatanına, milletine herkese zararı vardır,

Bakın daha yeni Mayıs ayında Kocaeli’nde meydana gelen iş kazasında bir vatandaşımız arkadaşından emanet aldığı iş makinasının altında kalıp vefat etmiştir. Nisan ayında Antalya’da işinin ilk gününde kullandığı Ekskavatör ile 20 m uçurumdan yuvarlanıp vefat etmiştir. Mart ayında bodrumda bir operatörümüz benzer şekilde kayaların arasında kalıp vefat etmiştir. Bu gibi İş Makinasının karışmış olduğu bir çok kaza sayılabilir.

İş Makinası sahipleri; Makinalarını kullanan operatörlerinden hızlı, pratik, ekonomik olmalarının yanında eğitimli ve İş Güvenliğine dikkat etmelerini de istemektedirler. Malum yeni çıkan 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanunu ciddi yaptırımlar getirmektedir. İş Makinası sahipleri bu yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak adına İş Makinası Kullanım Sertifikasına (Operatörlük Belgesine) önem vermektedir.

Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursu olarak operatörlük eğitiminde en önemli gördüğümüz konu İş Sağlığı ve İş Güvenliğidir. Operatörlerimizi yetiştirirken onlara hızlı, ekonomik ve pratik olmalarından daha önemli olanın “güvenli çalışmalar”ı olduğu vurgulamaktayız.

“Kaliteniz ve Güvenliğiniz için” sloganı ile yola çıkan Uzmanlar iş Makinaları ve operatörlük Kursu; Türkiye’de kendi sektöründe bir ilk olan ISO belgelerine sahiptir. Bunlar;

Kaliteye önem veren Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursu ISO 9001 belgesine,

Çevre Güvenliğine vermiş olduğunun öneminin ve hassasiyetinin bir göstergesi olan ISO 14001 belgesine,

İş Sağlığı ve İş Güvenliğine vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olan OHSAS 18001 belgelerine sahiptir. Belgelerimiziwww.uzmanlarismakinalarikursu.com sitesini ziyaret ederek görebilirsiniz.

Uzmanlar iş Makinaları ve Operatörlük Kursu Mill Eğitim Bakanlığı Tarafından İş Makinası Kullanıcılarını Operatör yetiştirme konusunda yetkilendirilmiş bir kurumdur. Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanları tarafından yapılmaktadır. Ve Sınav sonrasında sınavı kazananlara İlçe Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Operatörlük Belgesi verilmektedir.

Uzmanlar İş Makinaları Kursunda Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Tarafından onaylanmış programlar uygulanmaktadır. Bunlar başlıca;

  • Kazıma ve Yükleme (Ekskavatör) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi
  • Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi
  • Kaldırma ve Yükleme (Vinç) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi
  • Kaldırma ve Yükleme (Forklft) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi
  • Zemin Sıkıştırma Makineleri (Silindir) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi
  • İş Makineleri (Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Tavan Vinci) Tipi İş Makinesi Kullanımı Operatörlük Eğitimi

Her bir programın eğitim süreleri farklıdır.

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top