Forkliftin Tekerleğine Sıkışan Ayak Parçalandı

Forkliftin Tekerleğine Sıkışan Ayak Parçalandı
Forkliftin tekerleğine sıkışan ayak parçalandı. KOCAELİ İli'nin Gebze İlçesi'nde bir ambalaj kapağı üreten bir firmada 40-45 yaşlarındaki S. D. ayağının forkliftin arka tekerlekleri arasına sıkışması sonucu parçalandı.
 
KOCAELİ İli'nin Gebze İlçesi'nde bir ambalaj kapağı üreten bir firmada 40-45 yaşlarındaki S. D. ayağının forkliftin arka tekerlekleri arasına sıkışması sonucu kocaeli itfahiyesi olay yerine gelerek sıkışan ayağı tekerleklerin arasından çıkarttı ve S. D. hemen tedavi altına alındı.
 
Olay 26/09/2016 tarihinde öğleden sonra Gebze İlçesinin Beylikbağı Mahallesi'ndeki ambalaj kapağı üretimi yapan bir firmada meydana geldi. H. S. D. ürünleri almak için TIR ile fabrikaya geldi. Ürünler TIR'a yüklenirken H. S. D.'ın sağ ayağı bir anlık dikkatsizlik sonucu Ş. K.'in kullandığı forkliftin arka tekerlekleri arasına sıkıştı.
 
Fabrikada çalışan diğer işçiler acı içerisinde kıvranan H. S. D.'ı görünce hemen itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi H. S. D.'ın ayağını sıkıştığı yerden çıkardı. Ayağının parçalanması sonucu yaralanan H. S. D. ile kazada şoka giren forklift operatörü Ş. K. 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
H. S. D.' ameliyata alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Bu olay bir daha gösteriyorki Forklift Kullanan kişilerin alması gerek eğitimin ne kadar önemli olduğu. Forklift Operatörlük Eğitimleri sadece Operatörlük Belgesi(Forklift Ehliyeti) alırken değil her yıl tekrarlanması gereken İş Sağlığı Güvenliği Eğitimleri ile birlikte Güvenli Forklift Kullanım Eğitimleri de verilmeli.
 
Uzmanlar Operatörlük Kursu Güvenli Forklift Eğitimi konusunda Uzman Öğretmenler ile bir çok Depo, Lojistik çalışanlarına bu eğitimleri vermiştir.
 
 
Kocaeli Forklifte Sıkışan Ayağı Parçalandı paylaşan:
WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top