Personel ve Yük Yükseltici Operatörlük Eğitimi Devem Ediyor

Personel ve Yük Yükseltici Operatörlük Eğitimi Devem Ediyor

Personel ve Yük Yükseltici makinalarını kullanmak için gerekli olan operatörlük belgesi 09/09/2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından yürülüğe konuldu. Persoenl ve Yük Yükseltici (ManliftManituTelehandlerMakaslı PlatformDikey PlatformEklemli PlatformSepetli Platform, Sepetli VinçYük Asansörleri gibi) makinaların Operatörlük Eğitimleri ve Belgelendirilmeleri Uzmanlar Operatörlük Kursu tarafından yapılmaktadır. 

Personel ve Yük Yükselticisi (ManliftManitouTelehandlerMakaslı PlatformDikey PlatformEklemli PlatformSepetli PlatformSepetli Vinç, Yük Asansörleri ) makinalar 09/09/2015 tarihinden önce ya forklift operatörlük belgesi ile yada vinç operatörlük belgesi ile yada hiç belgesiz kiralama firmalarının vermiş olduğu IPAF, SYSTEM CARD gibi İş Başı Eğitim sonunda verilen belgeler ile kullanılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Tarafından 09/09/2015 tarihinde kabul edilen Kaldırma Yükleme (Personel ve Yük Yükselticisi) Operatörü Yetiştirme Kursu Pragramı ile Personel ve Yük Yükselticisi  (ManliftManitouTelehandlerMakaslı PlatformDikey PlatformEklemli PlatformSepetli PlatformSepetli Vinç, Yük Asansörleri )  makinaları kullanacakların Operatörlük Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursu Persoenle ve Yük Yükseltici Operatörlük Belgesi vermeye yetkilendirildi.

Bilindiği gibi; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Md "Çalışanlar yaptığı iş ile ilgili eğitim almak ve bu almış olduğu belgelendirmekzorundadır" der. 

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde  Çalışltırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmeliğin 6. Md. ise Mesleki Eğitimin Belgelendirilmesini zorunlu kılar ve Bu Mesleki Eğitimin Belgelendirilmesi maddesinde Milli Eğitim Baknalığı tarafından yetkilendirilmiş Uzmanlar Operatörlük Kursu gibi kurumlarca verilen Operatörlük Belgesi ile belgelendirilmesigerektiği görülür.

Personel ve Yük Yükseltici Operatörlük  Belgesi için gerekli şartlar ve evraklar

1.      Nüfus Cüzdan Fotokopisi; Yaş şartı: 18 yaşını bitirmiş 
 
2.      Vesikalık Fotoğraf; 5 adet Fotoğraf 
 
3.      Öğrenim Belgesi Aslıveya Noter TastikliBelgesi ;Öğrenim Şartı: En az ilköğretim okulu mezunu (1997 yılından önce mezun olanların ilkokul mezunu) olmak,
 
4.      Sağlık Raporu; Sağlık Şartları: Operatörlük yapmasında engel olmadığına dair sağlık raporu "İş Makinası Kullanma Yetki Belgesi Alabilir", "G sınıfı sürücü olur" ibaresi yazacak, (Aile hekimlerinden ücretsiz olarak veya İstanbul il sınırları içindeki özel ve devlet hastane veya polikliniklerinden ücretli temin edilebilir)
 
5.      Cumhuriyet Savcılığı Belgesi: Adli sicil kaydının bulunmadığına dair; Adli Sicil Belgesi. (E-Devlet şifresi var ise internetten alınan döküm geçerlidir.)
 
 
 
Forklift KursuVinç KursuKule Vinç Kursu, Tavan Vinci KursuSilindirBeko LoderLoder,EkskavatörZemin Delgi Operatörlük Kursu,  İş Makinası Ehliyet Kursu Operatörlük BelgesiOperatörlük Eğitimi  ve G Sınıfı Ehliyet  (G Sınıfı Sürücü Belgesi), G Ehliyeti, İş Makinası Ehliyeti Nasıl Alınır, iş makinaları ehliyeti, forklift ehliyeti soruları, forklift Ehliyeti, Manlift EhliyetiManitu EhliyetiTelehandler EhliyetiMakaslı Platform Belgesi, Makaslı Platform EhliyetiDikey Platform EhliyetiEklemli Platform EhliyetiSepetli Platform EhliyetiYük Asansörü Kullanım Belgesi
WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top