İş Makinası Operatörü Aranıyor

İş Makinası Operatörü Aranıyor

İnşaat ve Ulaşım sektöründe büyük projelere imza atan Türkiye'de en büyük sıkıntı; Bu projelerde çalışacak iş makinalarını kullanacak operatörlük belgesine sahip operatör ihtiyacıdır.

Bilindiği gibi ocak aylarında Kentsel Dönüşüm Yasasının kabul edilmesi ve Mart seçimlerinin ardından mevcut iktidarın seçimlerde 1. parti olarak çıkması İnşaat ve Ulaşım sektöründe var olan projelerin devam edeceğini ve yeni projelerin ortaya çıkacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu bağlamda bu projelerde bir hayli fazla İş Makinası kullanılacak ve bu iş makinalarını kullanacak Operatörlük Belgesine sahip operatörlere ihtiyaç duyulacaktır.

Kentsel Dönüşüm Yasası ile 35 ilde KİPTAŞ ve TOKİ'nin yapacağı projelerde hem hafriyat makinaları (ForkliftEkskavatör, Beko Loader, Loader, Silindir, Vinç, Dozer gibi) hem Kule Vinç kullanılacakve bu makinaları kullanabilecek Operatörlük Belgesine sahip Eğitimli Kalifiye Operatörlere ihtiyaç duyulacak. 

6.5 milyon binanın kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarında yaklaşık olarak 10.000 adet operatöre ihtiyaç duyulacak. bu operatörlerin maaşları kullandıkları makine ve çalışma saatlerine göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak 1.500 TL ile 5.000 TL arasında değişmektedir.

Uzmanlar İş Makinaları ve Operatörlük Kursu A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve İş Makinası Operatör Eğitmeni koordinatörlüğündü Uzman Eğitim Kadrosu ile  İş Makinası Operatörlük Eğitimi vermekte ve sektörün bu kalifiye eleman ihtiyacını karşılanmasında önemli bir rol almaktadır. 

Marmara bölgesinde bir ilke imza atarak Uygulamalı Kule Vinç Eğitimi ile sektöre bir çok Kule Vinç Operatörü yetiştirmiştir. Kule vinçler konusunda hiçbir bilgiye sahip olmayan kursiyerler, eğitim alıp kurstan mezun olduktan sonra sektörde 2500 TL ile 3000 TL arasında iş bulup çalışmaya başlamışlardır.

Forklift Operatörlük Belgesine sahip Forklift Operatörü

Vinç Operatörlük Belgesine sahip Vinç Operatörü

Tavan Vinci Operatörlük Belgesine sahip Tavan Vinci Operatörü

Ekskavatör Operatölük Belgesine sahip Ekskavatör Operatörü

Beko Loder (Loader) Operatörlük Belgesine sahip Beko Loder (Loader) Operatörü

Silindir Operatörlük Belgesine sahip Silindir Operatörü

 

operator_araniyor

WhatsApp Mesajı Gönder
Scroll to Top